Rytmi teokseen luodaan valojen, varjojen ja muotojen vaihteluiden avulla. Rytmi tuo teokseen persoonallisen ilmeen. Rytmejä on kahdenlaista, vapaata ja sidottua.
Tehtävänä oli suunnitella rytmi veistos puupalikoita tai -tikkuja käyttäen. Veistokseen tuli sisällyttää sekä vapaata että sidottua rytmiä.
En ole ikinä ollut kovin hyvä rakentamaan mitään kolmiulotteista. Esimerkiksi savitöiden sijaan paljon mieluummin maalaisin. Tämänkin veistoksen tekemistä kauhistelin ennen kuin olin edes aloittanut suunnittelun. Haastetta loi lisäksi eri rytmien käyttö. Valitsin materiaalikseni puutikut. Lopulta sain pienen idean ja sen jälkeen aloin vain koota rakennelmaa.
Jossain vaiheessa työtä, minulla meinasi lähteä homma kokonaan lapasesta. Idea muuttui, enkä enää tiennyt, mikä olisi hyvä ratkaisu. Työn ylä- ja alaosa ovat melko eri maailmoista. Yritin kuitenkin korjata asiaa lisäämällä teräviä tikkuja myös tornin juureen. Jossain vaiheessa veistos alkoi mennä pahasti vinoon, mutta sen asian sain jotenkin korjattua.
Vaikka tekisinkin kaikki täysin erilailla, jos aloittaisin työn tekemisen nyt, kyllä veistoksestani tuli ainakin erikoinen ja persoonallinen. Opin myös rytmistä ja mitä sen avulla voi tuoda teokseen.
Joskus sattuma antaa teokselle hyviä asioita. Olin oikein tyytyväinen, että veistoksesi ei jatkunutkaan niin olisi kuvitellut, että spiraali olisi mennyt ylös asti. Veistoksen tekee kiinnostavaksi juuri se, että rytmi muuttuu ja säännöllinen muuttuu epäsäännölliseksi. Kaunis ja mielenkiintoinen veistos! Taitosi kyllä näkyvät myös 3d-töissä:)
VastaaPoista